Entra en vigor la ITV per als edificis de més de 45 anys a Catalunya

Publicado: 25 Febrero de 2011

BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

El decret que estableix les Inspeccions Tècniques dels Edificis (ITE) ha entrat en vigor aquest divendres, com una revisió obligatòria que hauran de passar tots els edificis d'habitatges plurifamiliars que tinguin més de 45 anys, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. Seguir leyendo el arículo

L'objectiu és conèixer el parc d'habitatges de Catalunya i mantenir-lo en bones condicions per evitar situacions de risc, i establir un procediment per verificar el deure dels propietaris de garantir la seva conservació.

En virtut d'aquest decret, un tècnic --arquitecte, aparellador o enginyer d'edificació-- inspeccionarà visualment l'estat dels habitatges i, en cas de detectar deficiències, ho comunicarà al propietari i a l'ajuntament del municipi perquè adoptin mesures, i també es preveu informar l'Administració si es troben situacions d'"infrahabitatge".

L'inspector emetrà un certificat d'aptitud --apte o no apte-- que serà emès per l'Agència d'Habitatge de Catalunya o pels ens locals que hagin volgut assumir aquesta competència, i tindrà una vigència de deu anys, ja que passat aquest temps caldrà renovar-lo.

L'Agència d'Habitatge de Catalunya i les entitats locals podran obligar a sotmetre a inspeccions tècniques els edificis que presentin deficiències, tot i que no superin els 45 anys d'antiguitat.

Pedir Presupuestos


¿Necesitas Aparejadores y arquitectos técnicos en Barcelona?

  1. Rellena el formulario.
  2. Las empresas de Aparejadores y arquitectos técnicos te contactarán.
  3. Te enviarán presupuestos de Aparejadores y arquitectos técnicos y tú eliges.