Publicada l'Ordenança reguladora dels procediments d'intervenció municipal en les obres

Publicado: 25 Marzo de 2011

Publicada l'Ordenança reguladora dels procediments d'intervenció municipal en les obres

Avui dia 25 de març, l'Ajuntament de Barcelona ha publicat al BOP l'Ordenança reguladora dels procediments d'intervenció municipal en les obres. Entra en vigor el proper 1 d'octubre de 2011.

Segons els articles 13, 20 i 47.2 de l'Ordenança, la sol·licitud, acompanyada del projecte, l'informe d'idoneïtat tècnica i l’altra documentació, ha de ser presentada obligatòriament mitjançant sistemes electrònics.

L'ordenança consta de sis capítols i annexes

Capítol I, «Disposicions generals», en la seva secció primera, inclou la classificació de les obres majors i les menors (aquestes darreres de tres tipus: I, II i III), estableix els principis generals de la regulació dels règims i procediments, defineix els règims de llicència, de comunicació, amb presentació de documentació i sense (assabentat), i el règim d’intervenció que s’aplica a cada tipus d’obres o actuacions.

Capítol II, «Procediment per a l’atorgament de llicència d’obres majors», regula els diferents tràmits del procediment des del seu inici i remet als annexos per a la documentació que cal aportar. El capítol es divideix en tres seccions.

Capítol III, «Règim de comunicació», es divideix en tres seccions que corresponen al règim de comunicació de les obres menors tipus I, II i III, i al règim de comunicació de la primera ocupació o utilització d’edificis. La documentació exigida es detalla als annexos.

Capítol IV, «Altres disposicions», regula la compatibilitat amb altres règims d’intervenció en matèria d’obres, activitats i instal·lacions, l’aplicació de l’ordenança a les obres d’altres administracions i les obres d’urgència.

Capítol V, «Control i inspecció», conté disposicions sobre la inspecció municipal de les obres.

Capítol VI, «Protecció de la legalitat», concreta algunes conductes d’incompliment de l’ordenança tipificades com a infraccions urbanístiques, d’acord amb el que preveu la legislació urbanística.

Els annexos estableixen els requisits del projecte tècnic i de la documentació en relació amb la sol·licitud de llicència d’obres majors (annex 1), la sol·licitud d’informe urbanístic previ (annex 2), les obres que afecten béns del patrimoni arquitectònic historicoartístic (annex 3), les obres menors tipus I (annex 4), les obres menors tipus II (annex 5) i la comunicació de primera ocupació i utilització d’edificis (annex 6).

El CAATEEB i l'Ajuntament de Barcelona realitzaran una sessió informativa. Us mantindrem informats.

Per consultar el text complet de l'Ordenança, feu clic aquí.

Pedir Presupuestos


¿Necesitas Aparejadores y arquitectos técnicos en Barcelona?

  1. Rellena el formulario.
  2. Las empresas de Aparejadores y arquitectos técnicos te contactarán.
  3. Te enviarán presupuestos de Aparejadores y arquitectos técnicos y tú eliges.